Microchip implantatie

Implantatieprocedure van EasyTrac-ID

Tijdens de implantatieprocedure wordt de EasyTrac-ID (ISO) Microchip 3 keer gescand met de (ISO) reader.

Scan het dier om er zeker van te zijn dat het nog geen microchip heeft.

Scan de EasyTrac-ID (ISO) FDX-B-microchip in de steriele verpakking om het unieke identificatienummer op de streepjescodesticker te verifiëren voordat de microchip wordt geïmplanteerd.

Scan het dier nogmaals na het implanteren van de microchip om het unieke microchipnummer te controleren en registreer u op het registratieformulier.

Implantatieprocedure voor paarden

Het implantatiegebied voor paarden en pony’s bevindt zich aan de linkerkant van de nek, halverwege tussen de kruin en de schoft van het paard, ongeveer 2,5 cm onder het midden van het nekband. Maak het gebied rond deze plek schoon met betadine. Scheer indien nodig de plek ter grootte van een muntstuk. Dep vervolgens de huid goed met alcohol. Gebruik de meegeleverde steriele naald en een injector voor eenmalig gebruik om de microchip intramusculair in het voorbereide gebied loodrecht op de nek in te brengen. Nadat de microchip is ingebracht, dep de plek goed met alcohol. Geef het paard of de pony minimaal 12 uur rust.

 

Implantatieprocedure voor honden, katten en andere kleine huisdieren

Het implantatiegebied voor honden en katten is de dorsale middellijn, enigszins caudaal van de lijn tussen de schouderbladen. De microchip moet in het diepe hypodermale vlak worden geplaatst, zo dicht mogelijk bij of in de trapeziusspier, boven de dorsale processus spinosus van de vijfde of zesde thoracale wervel. Bereid het gebied voor op een steriele injectie. Trek de huid als een tent omhoog en plaats de afschuining van de injectienaald tegen de voet van de tent in een hoek van 20-30 graden met de dorsale middellijn. Breng de naald subcutaan in totdat de naaldhouder de huid raakt. Druk vervolgens op de eenmalige injector.

 

 

Implantatieprocedure voor vogels

De vogel moet goed worden vastgehouden. Om onrust bij grote vogels te voorkomen of te verminderen, is het aan te raden een licht kalmerend middel te gebruiken. Het juiste implantatiegebied om de microchip te injecteren is het dikste deel van de borstspier. Het is meestal bedekt met veren. Als deze goed zijn uitgespreid, kan het gebied goed worden schoongemaakt met alcohol. Steek de steriele injectienaald slechts zo diep in dat de afschuining in een hoek van ongeveer 30 graden omhoog staat. Breng de injectienaald slechts zo diep in dat de schuine kant van de naald zich net onder de huid bevindt; voor kleine vogels is alleen zo diep als u voelt voldoende. Druk op de injector voor eenmalig gebruik.

 

 

 

Easytrac-id Producten

1,4 x 9 mm

EasyTrac-ID

Te gebruiken bij alle huisdieren en paarden

2x13 mm

(ISO) microchips

Te gebruiken bij alle huisdieren en paarden

FX PetScan II

EasyTrac-ID-leesapparaat

Leest alle (ISO) Microchips van het type: FDX-A en FDX-B

Mini-lezer F 1 (ISO)

EasyTrac-ID-leesapparaat

Leest alle (ISO) microchips van het type: FDX-B

Onderneming

BTW: NL008298919B02

KVK: 30100398

Email

info@easytrac-id.nl

Openingsuren

MA – VR: 09:00 – 18:00

ZA: GESLOTEN

ZO: GESLOTEN